Tidligere elever fortæller

Jeg blev student 2020 og har gået på den naturvidenskabelige studieretning med biologi A og kemi B. Min tid på TG har været med til at modne mig meget som person og ikke mindst fagligt hvor jeg har fået de kompetencer, som har gjort, at jeg har følt mig klar til at læse direkte videre efter gymnasiet. I dag bor jeg i Odense, hvor jeg læser farmaci på SDU.

De 3 fedeste ting ved at gå på Tønder Gymnasium var først og fremmest fællesskabet. Der er nemlig rig mulighed for, at eleverne kan engagere sig og det er både på tværs af klasserne, men også på tværs af årgangene. Eksempelvis i Faklen, som man jo kan melde sig ind i.

Nr. 2 det er, at lærerne de er superdygtige og er gode til at lære fra sig. Sidst, men ikke mindst, så er der studieturene, fordi dem er der nemlig et par stykker af på Tønder Gymnasium. Jeg har været i Malmesbury, Amiens, i New York og på Korsika.

Så hvis du vælger en STX på Tønder Gymnasium, så er du sikret en god portion kompetencer og ikke mindst 3 fantastiske fede år

 

Tommy STX-student 2020

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan det er at gå på Tønder Gymnasium. Det er et megagodt sted at være. Der er et meget højt fagligt niveau hos alle lærerne. De er rigtig nørdede omkring deres fag, på den gode måde.

Så er der selvfølgelig også det fantastiske sociale liv. Før jeg kom på gymnasiet, da havde jeg ikke særlig mange venner, men efter at være startet på gymnasiet har jeg næste flere end jeg kan tælle.

Men en af de megafede ting ved at gå på Tønder Gymnasium er alle de fantastiske arrangementer, der er. Der er fx Faklen, hvor der arrangeres flere fester over hele året. Der er musicals hvert andet år, og der er alle mulige ting, som fx ryste-sammen-turene i introugen for 1. g´s elever. Ja der er bare megamange ting, som gør Tønder gymnasium til et megafedt sted at være.

Oskar STX-student 2020

 

Jeg kommer fra Tyskland og er en del af det danske mindretal i Tyskland. Jeg har taget min HF på Tønder Gymnasium og er blevet færdig her i sommeren 2020. Jeg har gået på lærer- og pædagoglinjen, som har givet mig en masse erfaringer, og som har bekræftet, at jeg gerne ville være pædagog.

Nu har jeg sabbatår, eller et halvt år hvor jeg har arbejdet i en vuggestue og en børnehave som medhjælper, og til februar skal jeg starte med at læse til pædagog. Det har Tønder Gymnasium hjulpet mig med at beslutte. Det har givet mig en masse erfaringer at vi har været i praktik.

Jeg har fundet en masse venner, jeg er blevet mere åben for alt muligt, så det har jeg været rigtig glad for. Tønder Gymnasium er virkelig bare et godt valg. Og så kan jeg altså også bare anbefale kantinen! De har altså en masse god mad hver dag.

Sarah HF-student 2020

Vi bor begge to lidt uden for Tønder og går på 1HF på Tønder Gymnasium. Vi har valgt Tønder Gymnasium, fordi vi synes, at det ligger centralt for os, og fordi vi synes, at det er megafedt, at man kan ta´ en ungdomsuddannelse på kun 2 år, og så er det et kæmpeplus, at den er næsten lektiefri.

Der er også et rigtig godt fællesskab. Både uden for klasserne, men også i klasserne. Tønder Gymnasium var megagod i starten til at lave nogle fælles aktiviteter, som gav os mod på at lære hinanden at kende, og så er der et rigtigt godt forhold imellem lærere og elever, det, mener vi er meget vigtig for trivslen på skolen.

Så er der selvfølgelig de megafede fester, vi holder her på Tønder Gymnasium, som også giver os mod på at lære nogle nye at kende og feste med andre mennesker.

Emilie og Sissel HF-studenter 2021

Det jeg vil fremhæve fra min tid på Tønder Gymnasium, er den støtte, man oplever, når man er elev på TG. Helt konkret for mig så ville jeg læse i udlandet, og der oplevede jeg rigtig stor støtte fra mine lærere, ikke bare konkret i form af hjælp og andre ting som mine ansøgninger, men også moralsk opbakning.

Altså at have mennesker, der gerne vil se dig lykkes med det, du sætter dig for, er virkelig vigtigt. Så derfor syntes jeg, at det er endnu en grund til, at man skal overveje Tønder Gymnasium. Jeg er i hvert fald rigtig glad for, at det var dér, jeg tog min STX.

Christoph STX-student

 

Jeg har efter gymnasiet valgt at gå en lidt anden vej og har valgt at uddanne mig til kok, men kan ta´ en masse med fra Tønder Gymnasium. Jeg kan fx ta´ med, at jeg er blevet struktureret og mere dannet. Det er en dannelsesproces, når man går på gymnasiet, og det dannede mig fuldstændig meget. Så man kan sige meget om, at jeg måske ikke var fuldstændig bagt, da jeg gik på gymnasiet, og havde brug for en masse dannelse. Men det i hvert fald givet mig det, at jeg kan ta´ en masse venner med fra min gymnasietid, og jeg kan gøre det, at jeg kan bruge min faglighed og strukturering fra gymnasiet til dét, jeg laver i dag.

Malte HF-student

 

 

 

Min tid på Tønder Gymnasium har betydet utroligt meget for mig. På de tre år, jeg var på skolen, blev jeg klar over, at jeg ville gå journalistikkens vej, og jeg fik de kompetencer, der skal til for at bestå optagelsesprøven på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg skylder mine fantastiske lærere en kæmpe tak for, at jeg i dag har muligheden for at fortælle alle mulige forskellige menneskers historier på min vej til drømmen om at blive journalist. På Tønder Gymnasium er der et fællesskab, og her mødte jeg, hvad jeg er sikker på er venner for livet. Fakkel-fester, fredagsbarer, kulturcaféer, Frederikfestivaller, studieture og til sidst studentertid. Et specielt minde for mig var, da jeg fandt mig selv på scenen foran en fyldt storsal som vært på Frederikfestival 2014. Med en god klassekammerat til at dele oplevelsen med og en masse venner blandt publikum fik jeg også den sejr med. En for mig grænseoverskridende oplevelse der gav tro på sig selv. En oplevelse der helt sikkert har været med til, at jeg i dag ikke er bange for at udfordre mig selv.

Marie Lagoni, student 2015