Hvad kan du blive?

STX ruster dig til fremtiden, udvikler dig fagligt, personligt og socialt og giver dig kompetencer og mod på  en videregående uddannelse. 

Advokat, ingeniør, fysioterapeut eller journalist? STX giver adgang til alle videregående uddannelser.

De videregående uddannelser har forskellige adgangskrav, og før du vælger ungdomsuddannelse, kan det være en god idé at undersøge adgangskravene på de forskellige uddannelser. Det kan du gøre på Adgangskortet.

Det kan fx være:

Erhvervsakademiuddannelser
Finansøkonom, markedsføringsøkonom, multimediedesigner, militære uddannelser.

Professionsbacheloruddannelser 
Diplomingeniør, bygningskonstruktør, folkeskolelærer, pædagog, journalist, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske, jordemoder, radiograf.

Universitetsuddannelser
Agronom, biologi, datalogi, fysik, kemi, matematik, medicin (læge), farmaceut, tandlæge, jura, psykologi, statskundskab, civilingeniør, sprog, historie og mange flere.

Sommeren 2010 flyttede jeg til Aarhus for at studere Historie, som jeg havde besøgt via studiepraktik. Jeg valgte primært Historie fordi det var spændende, men også fordi jeg overvejede at blive lærer/underviser. Under studiet blev jeg nysgerrig efter at vide hvilke andre jobs udover lærer/underviser man kunne få med en uddannelse i Historie.

Jeg valgte en engelsksproget kandidatuddannelse for at øve mig i engelsk, og for at have mulighed for at søge arbejde i en organisation/virksomhed som var international/engelsktalende i en eller anden grad. Under studiet fik jeg rigtig meget ud af at være en del af de forskellige foreninger på campus, og at tage i 5 måneders praktik som en del af uddannelsen hvor jeg arbejdede hos NGO’en Danner i København.

Efter færdiguddannelse gik jeg ledig i 6-7 måneder, hvor jeg beskæftigede mig med 3 frivillige jobs, hvor opgaverne kunne hjælpe mig med at vise hvad jeg gerne ville lave i et ”rigtigt” job. Men også for at prøve noget forskelligt af. Det hjalp mig bl.a. til at få mit første job som personlig assistent, koordinator og sekretær ved Danmarks Kirkelige Medicenter. Nu arbejder jeg som afdelingskoordinator ved afdelingen for Historie & Klassiske studier samt afdeling for Globale Studier, ved Aarhus Universitet.

Anna Sönnichsen, student 2010

Nu er mine 3 år på Tønder Gymnasium snart forbi. Nye venskaber er blevet skabt og broer er blevet bygget.

Min klasse er fantastisk – fyldt med dejlige mennesker og super sammenhold! Vi snakker klassefester, julefrokost, fællesråb, og vi havde en vidunderlig studietur til Athen! 

Men nu er det hele snart slut, og det er trist. Trist at forlade det der er blevet ens hverdag, men det bliver også fedt! Tønder Gymnasium er en fed skole! Super lærere, lokaler og kantine! Og så mange oplevelser, minder og erfaring at tage med videre.

Jeg har ét råd til dig; Hvis du overvejer at starte på Tønder Gymnasium, så gør det. Det er og bliver fedt!

Kathrine Karkov Bredvig, student 2016

Efter at jeg dimitterede fra TG i '15, begyndte jeg som verdens bedste skosælger ved Ecco i Bredebro. Fedt arbejde, men pligten kaldte og jeg skulle hoppe i trøjen ved det Danske Forsvar, for at aftjene værnepligten.
Efter det, havde jeg ikke helt fundet ud af, hvad der skulle ske med mit liv. Jeg kombinerede derfor et vikarjob som handikaphjælper og ekstra-assistent ved Tøjbutikken Wagner og begyndte at planlægge flere rejser mod Asien.
Inden jeg havde set mig om, havnede jeg efter et år hos Niels Winther Maritime ved en ren tilfældighed. Ved at læse et hurtigt opslag på Facebook, fandt jeg ud af, at de søgte en ny elev til at være skibsagent. Ja, titlen lyder fancy, men efter knap to år som elev, har jeg i den grad også fået oplevelser, som sætter sig godt fast i minderne.
Det sjoveste af det hele er næsten, at selvom min rejse startede med drømmen om at blive betjent, så var det slet ikke det, jeg endte med.

Tønder Gymnasium har ikke kun givet mig den faglige udvikling, jeg søgte, men også personlig udvikling. Jeg har i løbet af få år dannet mig nogle utroligt gode venskaber, gået fra teenager til voksen samt fået bedre forståelse for samfundets indretning. Nogle ting, som ikke står på papiret, men som stadig er uvurderlige. 

Michael Nissen, student 2015