Grundforløbet

Grundforløbet er de første 3 måneder af STX.  Hér bliver du fortrolig med skolens hverdag, fagene  og undervisningen. Du får indsigt i forskellige måder at lære på, bliver introduceret til skolens it-systemer og lærer at begå dig i et laboratorium.

Efter grundforløbet starter dit studieretningsforløb. Hér fordyber du dig i dine studieretningsfag og har samtidig en række obligatoriske fag og valgfag.


Man falder hurtigt til, og introturen får folk til at vise interesse for andre, så man undgår konflikter og kliker

Den første skoletid

I din allerførste tid på skolen skal du lære dine klassekammerater at kende og blive fortrolig med skolen og dens faciliteter. Putguiderne hjælper dig gennem de første skoledage, introturen og putfesten. Læs mere om at starte

Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Hvor dybt kan du dykke? Er det gift eller medicin? Er du blevet skudt?

Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG) booster din naturvidenskabelige læring og vi arbejder med aktuelle emner, der giver forståelse for hvad du kan bruge naturvidenskab til i din hverdag. Du laver forsøg i laboratoriet og i felten, hvor biologi, fysik og kemi arbejder sammen. I slutningen af grundforløbet skal du til prøve i NVG.

Almen sprogforståelse (AP)

Er "sgu" et bandeord? Hvor mange grammatiske køn er der på latin? Hvordan bliver man en ørn til sprog?

Almen sprogforståelse eller AP booster din evne til at lære sprog og analysere kommunikation. Du lærer grammatik, kommunikationsanalyse og latin, og du får indsigt i, hvordan sprog har udviklet sig gennem historien. I slutningen af grundforløbet skal du til prøve i AP.

Valg af studieretning

Efter grundforløbet skal du vælge studieretning. Du bliver orienteret grundigt om de forskellige studieretninger og fag inden dit endelige valg.

Afprøv studieretningsvælgeren, hvor du kan se hvilke studieretninger og valgfag du har mulighed for at vælge - og hop så videre til adgangskortet med dine valg og se hvilke videregående uddannelser det giver adgang til.

Du kan også bruge retningsviseren - den hjælper dig med at vælge studieretning, da den viser dig mulige veje til den videregående uddannelse, du ønsker.