Elever fortæller

Vi vil gerne fortælle om, hvordan det er at være sydslesvigere her på Tønder Gymnasium.

Det gode er, at man bliver meget bedre til det danske sprog her på skolen, end man bliver på danske skoler i Tyskland. Udover det er der en god togforbindelse fra Tyskland her op til Tønder. Man bliver også meget godt forberedt til videregående uddannelser, både i Danmark og i Tyskland. Ja og så har vi DSD, Deutsches Sprachdiplom, hvilket er en god ting at have hvis man skal studere i Tyskland.

Vi har også mulighed for at tage tysk A på 2 år og generelt er undervisningen meget moderne, fordi den foregår udelukkende på computer og online.

Selvfølgelig får man nogle gode nye venner her i Danmark og vi håber, at du er én af dem. Vi ses!

Nis Oke Breckling og Herle Christina Christiansen STX-studenter 2021

Jeg kommer fra Tyskland og er en del af det danske mindretal i Tyskland. Jeg har taget min HF på Tønder Gymnasium og er blevet færdig her i sommeren 2020. Jeg har gået på lærer- og pædagoglinjen, som har givet mig en masse erfaringer, og som har bekræftet, at jeg gerne ville være pædagog.

Nu har jeg sabbatår, eller et halvt år hvor jeg har arbejdet i en vuggestue og en børnehave som medhjælper, og til februar skal jeg starte med at læse til pædagog. Det har Tønder Gymnasium hjulpet mig med at beslutte. Det har givet mig en masse erfaringer at vi har været i praktik.

Jeg har fundet en masse venner, jeg er blevet mere åben for alt muligt, så det har jeg været rigtig glad for. Tønder Gymnasium er virkelig bare et godt valg. Og så kan jeg altså også bare anbefale kantinen! De har altså en masse god mad hver dag.

Sarah HF-student 2020