Sproglig studieretning

"Jeg valgte den sproglige studieretning, da jeg altid har været vild med sprog, og gerne vil arbejde med sprog senere hen. Derudover er der ikke så mange naturvidenskabelige fag, hvilket passer mig meget godt. Og jeg er helt vild med den! Det er superfedt at få lov til at nørde med sprogene. Folk bliver altid overraskede, når jeg siger, at jeg har haft latin, tysk, spansk og engelsk, men i virkeligheden er det ikke så svært."

Engelsk A, fransk/spansk A og tysk B

Interesserer du dig for kommunikation på tværs af landegrænser og kulturer? Vil du kunne du tale ubesværet tysk, engelsk, spansk eller fransk. På den sproglige studieretning arbejder du intenst med fremmedsprog og bliver klædt på til en globaliseret verden, hvor vi kommunikerer og arbejder på tværs af landegrænser.

Du fordyber dig også i mundtlig og skriftlig kommunikation og bruger sprogene i forskellige sammenhænge. 

Studierejser, ekskursioner og evt. studieophold i udlandet indgår som en naturlig del af den sproglige studieretning. 

Studieretningen retter sig bl.a. mod job inden for international handel og kommunikation, og som korrespondent eller  underviser.

Studieretningsfag

Du får engelsk på A-niveau og har det i 3 år

Du vælger enten fransk eller spansk på A-niveau og har det i 3 år

Du får tysk på B-niveau og har det i 2 år

Se også studieretningsvælgeren

Valgfag
Dyrk dit sproglige talent

På TG kan du dyrke dit sproglige talent på flere måder. Du har mulighed for udveksling med udenlandske gymnasier eller få bevis på dit talent med et sprogdiplom.

Læs hvordan du kan nørde med sprog

Hvad giver studieretningen adgang til?

adgangskortet kan du se, hvilke uddannelser den sproglige studieretning giver adgang til. Vi har tastet dine studieretningsfag ind. Tilføj selv dine valgfag og tilføj også fransk eller spansk på A-niveau.

Du kan også bruge retningsviseren - den hjælper dig med at vælge studieretning, da den viser dig mulige veje til den videregående uddannelse, du ønsker.

Studietur til Hamborg

Nogle af os har lige været i Frankrig, og senere rejser vi alle til Hamborg. På den måde lærer vi at bruge de forskellige sprog i praksis.