Matematik A, fysik B og kemi B

"Vi bruger vores viden fra matematik til at bygge luftkanoner, som kan vælte plastickopper på 10 meters afstand. I kemi har vi fremstillet kemikalier, som dufter præcis som bananer eller pærer. Studieretningen åbner mange døre på arbejdsmarkedet, og der er store chancer for at fået vellønnet job."

Er du nysgerrig og fantasifuld, og vil du løse teknologisk avancerede opgaver i morgendagens samfund?

På denne studieretning arbejder du med grundlæggende teorier og med de hotteste emner inden for lægemiddelkemi, nanoteknologi, aluminium og moderne astronomifysik.

Viden på et højt niveau indenfor naturvidenskab efterspørges på arbejdsmarkedet og åbner døre til mange uddannelser og job. 

Studieretningen retter sig bl.a. mod job som læge, ingeniør, miljøteknolog og dyrlæge. 

Matfyskemstudieretning
Studieretningsfag

Du får matematik på A-niveau og har det i 3 år

Du får fysik og kemi på B-niveau og har det i 2 år.

Se også studieretningsvælgeren

Valgfag
Det giver studieretningen adgang til

adgangskortet kan du se, hvilke uddannelser studieretningen giver adgang til. Vi har tastet matematik A, fysik B og kemi B ind. Tilføj selv evt. højere niveauer af fysik og kemi. Tilføj også selv dit andet fremmedsprog og dine valgfag.

Du kan også bruge retningsviseren - den hjælper dig med at vælge studieretning, da den viser dig mulige veje til den videregående uddannelse, du ønsker.2b besøger et lager for radioaktivt affald.